Jak nosit dámské polobotky a jaké si vybrat

Polobotky jsou boty, které sahají do výše kotníku. Unosíte je během celého roku a hodí se na každou příležitost. Poradíme vám, jak si vyberete ty pravé pro vás.

Jak správně vybrat polobotky

Než si pořídíte nové boty, nejdříve si je vyzkoušejte v obchodě. Vždy si vyzkoušejte obě boty. Proč? Ze dvou důvodů. Zaprvé, vaše chodidla mohou mít jiný tvar. Zadruhé by boty mohly mít již z výroby vadu, která by vám znepříjemňovala chůzi. Boty vybírejte přibližně o 10 mm větší. Předejde tak deformaci prstů. Pokud si je vyzkoušet nemůžete, nic se neděje. Jen se předem zajímejte o možnost vrácení a výměny zboží.

Jaké polobotky vybrat podle příležitosti

Polobotky jsou velmi univerzální dámské boty. Unosíte je na sport, vycházky i do kanceláře. Seženete je v mnoha tvarech, barvách a stylech. Všechny se ale vyznačují tím, že mají nízký podpatek. Díky tomu jsou velmi pohodlné a budete se v nich cítit dobře po celý den.

Materiál a zapínání polobotek

Dámské polobotky můžete vybírat buď kožené nebo syntetické. Syntetická bota by vám měla perfektně sednout hned napoprvé. Koženou botu vybírejte o něco užší. V průběhu nošení se roztáhne a zformuje se podle tvaru vaší nohy. Polobotky mohou být nazouvací, šněrovací nebo na přezky. U některých modelů máte možnost vyměnit běžnou vložku za ortopedickou. Ta vám ještě více zpříjemní chůzi.

S jakým oblečením kombinovat polobotky

Letní polobotky unosíte k šatům i lehkým kalhotám. Tento typ bot má často průduchy, díky kterým noha příjemně větrá. Hodí se především do města nebo do kanceláře. Nemají zpevněný kotník, proto nejsou vhodné do přírody. Sportovní polobotky jsou vhodné na celodenní nošení. Hodí se ke sportovnímu oblečení i k džínám. Nejlépe vám v nich bude při pobíhání po městě nebo po památkách na výletě. Zimní polobotky jsou vyšší a ochrání vás před přízemními mrazíky. Do sněhu ale raději volte boty s kožíškem a protiskluzovou podrážkou.

Celou nabídku dámských polobotek najdete na našem e-shopu. Pokud si nejste jisti výběrem, přečtěte si naše často kladené otázky nebo nás kontaktujte. Rádi vám s nákupem pomůžeme.

Dámské polobotky

Černo zelené dámské polobotky Mintaka
Béžové dámské polobotky Amulet
Šedé dámské polobotky Mintaka