Jak si vybrat kozačky pro široká lýtka? Poradíme vám

Každou zimu si v obchodě zoufáte, že vám nepadnou žádné kozačky? Poradíme vám, jak si vyberete vysoké boty, které vám budou perfektně sedět. I přesto, že máte široká lýtka.

Kozačky pro široká lýtka

Každá žena je jiná a má jiný tvar postavy. Některá se bez problémů vejde do konfekční velikosti, jiná se musí poohlédnout po speciálních rozměrech. Na různorodé tvary ženského těla myslí i výrobci bot. Pokud jste majitelkou širokých lýtek, určitě sáhněte po botě s možností rozšíření. Dámská obuv nejčastěji nabízí tyto typy šití:

Hnědé dámské kozačky Mintaka

Strečové gumové vsadky

Pružinky neboli gumové vsadky jsou nejčastějším způsobem rozšíření kozaček. Úzkou pružinku najdete téměř na každé vysoké botě. Díky ní se materiál roztáhne a usnadní vám obouvání. Pro široká lýtka ale volte pružinu větší, která vám přidá přibližně 2 cm až 4 cm místa navíc.

Překládaný svršek s nastavitelnou přezkou

Tyto kozačky poznáte jednoduše. Jejich horní část je nastřižená a je v ní složeno větší množství materiálu. Obvykle také bývá přepásána páskem. Ten si můžete povolovat a utahovat podle potřeby a šířky vašeho lýtka. Výhodou překládaného svršku je možnost  jeho většího roztáhnutí oproti gumové vsadce.

Kozačky se šněrováním

Kozačky se šněrováním jsou vhodné i pro velmi široká lýtka. Botu pohodlně roztáhnete a přizpůsobíte vlastním potřebám. Nevýhodou však může být design boty. Tato obuv bývá více konzervativní a je v ní menší výběr.

Kde sehnat kozačky na široká lýtka

Dámské kozačky pro široká lýtka najdete na našem e-shopu.  Naše boty jsou vyrobeny z přírodní i syntetické kůže nebo z textilního materiálu. Nabízíme širokou škálu barev. Vyberete si elegantní černé, hnědé nebo šedé, ale také extravagantní červené a stříbrné. Pokud jste zároveň majitelkou širších chodidel, přečtěte si našeho průvodce Jak vybrat obuv na široká chodidla.

Popis obrázku 1
Kozačky šíře H Jana
Popis obrázku 2
Nadměrné kozačky Tamaris
Popis obrázku 2
Černé kozačky Tamaris