Jak vyčistit bílé tenisky, aby byly opět jako nové

Bílé tenisky se hodí ke každému outfitu. Unosíte je k letním šatům, k elegantním kalhotám i sportovním šortkám. Bílé boty se ale rychle zašpiní. Jak je jednoduše vyčistíte, aby byly opět jako nové?

Univerzální tipy na vyčištění bílých tenisek

Pojďme se podívat na univerzální tipy, díky kterým vyčistíte každé bíle tenisky. První z možností je jedlá soda. Špinavá místa navlhčete, posypte jedlou sodou, nechte chvíli působit a poté vyčistěte kartáčkem. Využít můžete také směs sody a octa v poměru 1:2. Ze směsi vytvořte pěnu, kterou natřete na skvrny a necháte alespoň 30 minut působit. Dobrou práci odvede i zubní pasta popřípadě zubní pasta smíchaná s jedlou sodou. Směs naneste na skvrnu, necht přibližně 15 minut působit a následně opláchněte studenou vodou. Aby byly tenisky opravdu zářivě bílé, nakonec je vyperte v pračce na 40 °C a na nižší počet otáček.

Bílé plátěné tenisky 3F

Čištění tenisek podle materiálů

Každý materiál je jiný a vyžaduje trochu jiný přístup. Jak efektivně vyčistíte kůži, látku nebo semiš? Na kůži platí zubní pasta. Naneste ji na špinavé části, nechte několik minut působit a umyjte čistým hadříkem. Následně boty ošetřete impregnací a přípravkem na ochranu kůže. Semiš vyčistíte pomocí růžové gumy, jemného kartáčku, bavlněného hadříku a octa. A jak vyčistíte bílé látkové boty? Na látku použijte metodu sody a octa, o které jsme psali v předchozím odstavci. Látkové tenisky můžete vyprat v pračce, ale vyhněte se sušičce. Uschnout je nechte na slunci. Sluneční paprsky látku krásně vybělí.

Jak vyčistit boty zevnitř

Boty se špiní nejen zvenku, ale také zevnitř. Především v teplých dnech, kdy se noha potí, je vnitřní stélka zanešená nečistotami a potem. Jak snadno vyčistíte boty zevnitř? Na kožené boty použijte navlhčený hadřík. Látkové boty potěší kombinace sody a octa. Zapáchající boty vysypte solí a vytřete hadříkem. Zápach také dobře neutralizuje ocet s vodou v poměru 1:1. Roztok naneste na vnitřní stélku rozprašovačem a nechte uschnout.

 

Bílé tenisky Rock Spring