Jak vybrat obuv pro zdravotní sestry?

Jako zdravotní sestra jste celý den na nohou. Péče o pacienty může být v některých chvílích náročná. O to důležitější je mít obuv, na kterou je spolehnutí. Důležité je, aby byla spolehlivá a komfortní. Nemluvě o tom, že povrchy v nemocnicích bývají kluzké. Vybrat obuv pro zdravotní sestru není jen tak, ale my víme, jak na to. 

Není všechno zlato, co se třpytí

Při výběru obuvi pro zdravotní sestru se více než na design zaměřte na vlastnosti. V přezutí přece trávíte celý den. Takže by vaše noha měla být v prostředí, které ji nijak nepoškozuje. Člověk by ani neřekl, kolik problémů způsobí nevhodně zvolená obuv do práce. Na co se zaměřit? Co chtít? Pojďme se na to společně podívat.

Jaké vlastnosti by měla mít obuv pro zdravotní sestry

  • Anatomicky tvarovaná stélka. Postará se o správný postoj celého těla, ale také předchází plochým nohám. 

  • Obuv se při chůzi ve špičce mírně ohýbá. To je žádoucí kvůli přirozenému pohybu prstních kloubů, které se při chůzi ohýbají. Když tento pohyb kopíruje také bota, je to jedině dobře. Chodidla se vám tak rychle neunaví. Stimuluje se nožní klenba, navíc se sníží riziko vzniku deformací nohou. 

  • Je lehká. I to je dobré proti únavě chodidel.

  • Tlumí nárazy. Tato vlastnost předchází bolestem nohou. Zároveň šetří kosti, chrupavky a páteř. 

Všechny uvedené vlastnosti nabízí dámská zdravotní obuv. V nabídce najdete nejen boty na volný čas a vycházky, ale právě také dámské pantofle, které se postarají o pohodlí a vaši spokojenost. 

Hlídejte si, ať má noha i prsty dostatek prostoru

Chodidlům nejvíc prospívá, když jsou v přirozené poloze. I v obuv jim to může splnit – stačí vybrat takovou, která nikde netlačí a je dostatečně prostorná. K tomu jsou nutné dva předpoklady:

  1. Kolem okrajů stélky by mělo mít chodidlo pár milimetrů místa. Těsné pantofle nechte v obchodě na polici, ty nejsou pro vás.

  2. Chtějte obuv s kulatou špičkou. Ač jsou dámské pantofle a nazouváky v naprosté většině případů s kulatou špičkou, někdo do práce nosí boty se špičkou špičatou. Tak tomu se raději vyhněte. Prsty totiž ve špičaté špičce dostatek místa. Mohla byste si tím způsobit bolestivé deformace. 

Základem je vybrat správnou velikost. Pokud by vám však velikost nevyhovovala do šířky boty, poohlédněte se po nadrozměrných modelech. Pohodlí je totiž při výběru obuvi do práce skutečně důležité. Obuv širších rozměrů najdete na našem e-shopu, Arno.cz. Zvažte je například i tehdy, když často trpíte na oteklé nohy

Jaký materiál vybrat?

Když vybíráme obuv pro zdravotní sestry, nesmíme zapomenout zmínit správný materiál. Ten totiž ovlivňuje, jak moc je bota prodyšná, či nikoliv. Přírodní materiály jsou v tomto ohledu lepší než ty syntetické. Noha se v nich tolik nepotí. Navíc se lépe přizpůsobí tvaru chodidla. Jedná se o textilii a kůži.

Vhodná obuv pro zdravotní sestry

Bílé dámské nazouváky Arno
Bílé dámské nazouváky Arno
Dámské zdravotní pantofle Medi Line
Dámské zdravotní pantofle Medi Line
Bílé dámské nazouváky Scandi
Bílé dámské nazouváky Scandi

 

Další články na téma Jak vybrat obuv dle příležitosti

Do divadla

Na ples

Pro nevěstu

Pro ženicha

Pro seniory na doma

Pro diabetiky